Bewaring

De bessen zijn het zoetst als ze volledig gekleurd zijn en dan nog drie dagen aan de struik blijven hangen. Dan komen ze ook het makkelijks van de struik af tijdens het plukken. In een ondiepe schaal en gekoeld kunnen ze een week bewaard worden. Wil je ze langer conserveren dan kan je de bessen invriezen.

Anti-oxidanten

Als we ouder worden produceert ons lichaam ‘vrije radicalen’. Dit zijn onstabiele moleculen die onze cellen en DNA beschadigen. Zij worden geassocieerd met kanker, hartziektes en veroudering. Elke dag voeren de cellen in ons lichaam een strijd tegen deze ‘vrije radicalen. Antioxidanten helpen onze cellen in deze strijd. Blauwbessen hebben vergeleken met andere soorten fruit een zeer hoog gehalte aan antioxidanten. Daarnaast bevatten zij zeer veel vitamine C, vitamine A en B, mineralen en spoorelementen.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat blauwe bessen super gezond zijn, ze:

  • hebben een zeer hoog gehalte aan antioxidanten
  • wapenen ons tegen hartziektes en de vorming van bepaalde kankers
  • vertragen het verouderingsproces
  • houden ons korte termijn geheugen op peil
  • verminderen de kans op infecties van de urinewegen
  • verbeteren onze spijsvertering
  • verbeteren ons zicht en helpen bij vermoeide ogen

Assortiment